Hobs

Hobs
Hobs
Hobs
Hobs
Hobs
Hobs
Hobs
Hobs

Twee leegstaande horecazaken 'Rubenshof' en 'Café Plezant' aan de Groenplaats in Antwerpen werden opnieuw samengevoegd tot één geheel, zoals het pand ook in het midden van de 19de eeuw geconcipieerd was. De restauratie beoogde het herstel van de grandeur van de 19de eeuwse meesterwoning en het vergroten van de leesbaarheid van de historische gebouwen, vnl. de tweedeling voor- en achterhuis. 

Het pand werd verbouwd tot een horecazaak op het gelijkvloers en feestzalen op de 1ste verdieping. Op de 2de en 3de verdieping worden twee duplex-appartementen en een studio ondergebracht. De studio wordt ingericht als verblijfplaats voor de uitbater en staat in verbinding met de horecazaak.

De hoofdingang tot de horeca-functie wordt opnieuw voorzien in het midden van de voorgevel (centrale poort). De voormalige dienstingang van de meesterwoning wordt gebruikt als private toegang tot de appartementen. 

Door het aanbrengen van dakterrassen op verschillende niveau's tussen het voor- en achterhuis wordt voldoende licht ingebracht in de kern van het gebouw en wordt voldoende buitenruimte gecreëerd voor de aanwezige woonfunctie.

Foto's: Tine De Wilde

Volgend project: Café Belge
Meer Publiek of Restauratie