Woning J

Woning J
Woning J
Woning J
Woning J
Woning J
Woning J
Woning J
Woning J

Omwille van de architecturale kwaliteiten van de bestaande modernistische woning (arch. Bony Van den Eede) is ervoor geopteerd om deze woning zelf zo intact mogelijk te houden en de uitbreiding zodanig in te planten dat ze de architectuur van de bestaande woning niet schaadt maar eerder ondersteunt. Concreet betekent dit dat het nieuwe volume zo ‘los’ mogelijk van de bestaande woning wordt ingeplant en zich beperkt tot een kleine gemeenschappelijke inkomzone.
De vormgeving van het nieuwe volume is sober en strak. Het is opgebouwd uit een integrale houtskeletbouw met een bekleding en schrijnwerk in hout. De ruimtes binnen zijn door schuifwanden variabel indeelbaar.
Het nieuwe gebouw appeleert in zijn verschijning aan het rurale karakter van de plek, o.a. door de ‘porch’ langsheen de volledige westgevel van de uitbreiding. Zo hebben alle ruimtes een overdekte buitenruimte met zicht op de achterliggende weide én blijven ze toch visueel in contact met de voorliggende bestaande woning. Bovendien kunnen ze genieten van de middag- en avondzon.

Foto's: Tine De Wilde

Volgend project: Woning N
Meer Privé, Verbouwing of Nieuwbouw